Alphacursus

Youthalpa
Wie ben ik? Is er een God? En wat heb ik aan Hem. Als jongere stel je vragen over het leven en geloof. Aan jezelf, aan ouders en aan vrienden. Youth Alpha biedt je als jongere een plek waar je op zoek kunt gaan naar duidelijke antwoorden. Zodat helder wordt wie Jezus is, en bovenal wat Hij voor jouw leven betekent!
In 10 avonden en een weekend gaan jongeren op een relaxte manier op zoek naar de betekenis van het christelijk geloof. De avonden bestaan uit een gezamenlijke maaltijd, een praatje over het onderwerp en gespreksgroepen.
Onderwerpen die we hebben behandeld zijn o.a.: “Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?”,  “Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof?” , “Bidden”, “Wie is de Heilige Geest?”

Youthalpha – Ervaring
Hier volgt een aantal ervaringen van de deelnemers van het vorige seizoen.
Wat heeft de YA met jou persoonlijk gedaan?
– Door de YA heb ik een sterker geloof gekregen. Eerst deed ik er eerlijk gezegd niks aan, nu wel en vind ik er ook rust in.
–  De alpha heeft mij meer aan het denken gezet over het werk van God en hoe wij hier mee om kunnen gaan. Het was interessant maar vooral ook boeiend om hier zo open over het geloof te praten.
– Het heeft me dieper in het geloof gebracht
– Ik ben er achter gekomen dat er mensen zijn die om mij geven en die mij kennen, en bovenal dat God mij kent en weet wie ik ben.
– Ik heb nu een betere band met God en weet meer van Hem.

En over het weekend:
– Fantastische ervaring ! Mijn geloof is er echt door versterkt. En het groepsgevoel deed me goed.
– Een geweldige ervaring. Iedereen zijn of haar gave werd dit weekend zichtbaar.
– Heel mooi, het heeft me dichterbij God gebracht. Je bent op een hele actieve manier bezig met je geloof.
– Het was leuk en intensief. Veel geleerd en veel  lol gehad ook voor de band met de groep.
– Het Alpa weekend was leuk leerzaam en relaxed. Ik heb het heel erg naar mijn zijn gehad.

Meedoen ?
Je bent van harte welkom, wanneer je ook graag mee wilt doen met de Alpha cursus. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.